Wat is er zo speciaal aan IzyCoffee specialty coffee?

Of waaraan kan je een kwaliteitskoffie herkennen? Specialty coffee refereert aan het ganse proces van "seed to cup" dat gereguleerd wordt door de Specialty Coffee Association (SCA).

De 4 geboden van izycoffee specialty coffee

De perfecte bonenblend

Onze kwalitatief hoogstaande IzyCoffee blend bestaat enkel uit 100% arabica bonen. De Brazil zorgt voor een zoete noot/chocolade smaak, de Ethiopia maakt de blend iets fruitiger en de Peru geeft een licht-zweverige vanille afwerking. 

De ultieme espresso-machine

Om een constant perfecte koffie te kunnen maken gebruiken we bij IzyCoffee de La Marzocco Linea PB espressomachines. La Marzocco is de Lamborghini van de espresso-machines. Je zal ze vinden in de beste koffiebars ter wereld. Een op een La Marzocco gebrouwde koffie staat voor high-end, luxe en top-kwaliteit.

Een barista met kennis van zaken

Onze IzyCoffee barista's zijn experten in hun vak en kunnen op passionele wijze uw koffie met constante kwaliteit op dagelijkse basis brouwen. De entertainende manier waarop zij hun werk doen is zelfs een interessant schouwspel waarvoor u niets extra hoeft te betalen. 

Samen lekker plantaardig voor de planeet

Met Alpro in je koffie ben je sowieso goed bezig! Deze plantaardige pionier is de perfecte partner om onze black goodness nòg lekkerder te maken. En je kan ‘t zo zalig luchtig opschuimen! Cappuccino, flat white, latte of ice coffee? Het kan allemaal met Alpro. Goed voor jou én voor de planeet.

De perfecte bonenblend

Specialty coffee staat voor kwaliteitskoffie die ontstaat uit een faire relatie met de boeren die de koffie telen, bepaalde wijzen waarop de koffie gebrand wordt en specifieke manieren waarop de koffie - enkel met arabica bonen - gebrouwen wordt. Bij IzyCoffee zorgen we ervoor dat we met de beste specialty coffee bonen werken die op de meest gesofisticeerde La Marzocco Belgium espresso-machines door professioneel opgeleide barista's gebrouwen worden.

Onze IzyCoffee house-blend wordt gebrand en vervaardigd door "Creme de la Crema" in Roeselare. Samen met Michael Van de Moortel hebben we gepoogd een complexe doch zeer aangename koffiebonen-blend samen te stellen. Onze kwalitatief hoogstaande IzyCoffee blend bestaat enkel uit 100% arabica bonen: 50% natural Brazil, 25% natural Ethiopia en 25% washed Peru. De Brazil zorgt voor een zoete noot/chocolade smaak, de Ethiopia maakt de blend iets fruitiger en de Peru geeft een licht-zweverige vanille afwerking. Als je deze smaakcomponenten in onze IzyCoffee koffies kan terugvinden kwalificeer je je direct voor onze volgende IzyCoffee opleiding, want dan ben je nu reeds een echte koffie-specialist.

 

 

De ultieme koffiemachine

De beste specialty coffee-bonen garanderen al een goede basis voor een lekkere kwaliteitskoffie. Maar er is echter nog meer, veel meer. Om een constant perfecte koffie te kunnen maken gebruiken we bij IzyCoffee de La Marzocco Linea PB espressomachines. La Marzocco is een vervaardiger van espresso-machines uit Firenze, Italië, die sedert 1927 gespecialiseerd is in het met de hand maken van gesofisticeerde koffiemachines. La Marzocco is de Lamborghini van de espresso-machines. Je zal ze vinden in de beste koffiebars ter wereld. Een op een La Marzocco gebrouwde koffie staat voor high-end, luxe en top-kwaliteit.

Wist je dat:

  • Wij al onze La Marzocco's speciaal in IzyCoffee "livery" laten "coaten"? Dit kost ons nog eens 10% extra van de totale prijs van de machine.
  • Onze IzyCoffee barista's het werken op een La Marzocco als hun grootste leisure tijdsverdrijf inschatten?
  • Wij voor de aankoop en onderhoud van onze La Marzocco machines beroep doen op de deskundige diensten van Limarc in Eke-Nazareth, exclusieve La Marzocco distributeur in België?
  • Onze La Marzocco machines twee maal per jaar een gedetailleerd onderhoud van Limarc krijgen?
  • Wij onze La Marzocco machines dagelijks in- en uitwendig 15 minuten gaan oppoetsen?
  • Onze La Marzocco pareltjes een kostprijs hebben van om en bij de €15.000?
  • Ze omwille van al die redenen de echte "centerpieces" van al onze IzyCoffee koffiebars zijn?
  • We ze daarom ook heel dicht bij onze grote ramen zetten, zodat iedere passant ze ook direct kan zien?

Naast de super-gesofisticeerde La Marzocco espresso-machine staat er in iedere IzyCoffee-bar een aparte, professionele Anfim koffiemolen. Ook het belang van een perfect-malende koffiemolen is niet te onderschatten. Om de maalgraad van de koffie op exacte wijze te kunnen bepalen kozen wij voor de technologisch geavanceerde Anfim Super Caimano II.

Een barista met kennis van zaken

Onze IzyCoffee barista's zijn experten in hun vak en kunnen op passionele wijze uw koffie met constante kwaliteit op dagelijkse basis brouwen. De entertainende manier waarop zij hun werk doen is zelfs een interessant schouwspel waarvoor u niets extra hoeft te betalen.

Vooraleer barista’s bij IzyCoffee aan de slag kunnen krijgen ze een pittige SCA (speciality coffee association) opleiding onder leiding van Michael Van de Moortel van Creme de la crema in Roeselare. Als onderdeel van de cursus hebben de IzyCoffee barista's de wereldwijd geaccepteerde Specialty Coffee Association diploma's "Introduction to Coffee" en "Barista Skills Foundation" bekomen. Een verder bestanddeel van de cursus is een initiatie in de latte art (het verfraaien van de koffie met gedeeltelijk opgeschuimde melk die in tekeningen gegoten wordt). Iets wat heel wat oefening vraagt. Maar oefening baart kunst!

Op het einde van de opleiding leggen de barista’s in spé een theoretische en praktisch examen af. Als de barista in spé daarvoor slaagt kunnen we hem of haar een SCA gecertificeerde barista noemen.

Vanaf dat moment kan de barista aan de slag in een IzyCoffee shop. Een droomjob als je't ons vraagt!

samen lekker plantaardig voor de planeet

Alpro, goed voor jou (en je koffie)

Als je urenlang je koffieblend perfectioneert, dan wil je ook het beste om je koffie te toppen. Daarom kiest IzyCoffee voor Alpro.

Deze plantaardige pionier maakt producten die bomvol smaak en natuurlijke goodness zitten. Alpro heeft zelfs een speciale barista-lijn: ontwikkeld door barista’s om de perfecte match te vormen met je koffie.

De meeste Alpro-producten zijn trouwens van nature arm aan verzadigde vetten of suikers en zijn een bron van calcium. Yup, helemaal goed voor jou.

En nog eens goed voor de planeet ook

Nog een reden waarom Alpro zo’n prachtpartner is? Ze helpen onze planeet. One cappuccino at a time. Want door je dagelijkse cappuccino klaar te maken met een scheut haverdrink, besparen we per jaar evenveel water als 59 douches van 8 minuten*. Netjes, toch?

Bovendien telen ze hun ingrediënten zo dicht mogelijk bij ons: glutenvrije Europese haver, mediterraanse amandelen en soja die niet uit het regenwoud moet reizen.