IzyCoffee = Specialty coffee

Specialty coffee staat voor kwaliteits-koffie die ontstaat uit een faire relatie met de boeren die de koffie telen, bepaalde wijzen waarop de koffie gebrand wordt en specifieke manieren waarop de koffie - enkel met arabica bonen - gebrouwen wordt. Bij IzyCoffee zorgen we ervoor dat we met de beste specialty coffee bonen werken die op de meest gesofisticeerde espresso-machines door professioneel opgeleide barista's gebrouwen worden.

De 3 geboden van specialty coffee

De perfecte bonenblend

De basis voor een goede koffie. Bij IzyCoffee gebruiken we specialty coffee, bestaande uit enkel arabica-bonen. De IzyCoffee blend is zacht maar tegelijkertijd complex en zal menig bezoeker in vervoering brengen. Alleen de geur van de bij elke koffie vers gemalen bonen doet iedereen genieten.

De ultieme espresso-machine

Onze La Marzocco Linea PB espresso-machines zijn technologische hoogstandjes. Naast de espresso-machine staat in iedere IzyCoffee-bar een Anfim Super Caimano II koffiemolen, al even technologisch geavanceerd en misschien zelfs nog belangrijker dan de espresso-machine.

Een barista met kennis van zaken

Onze IzyCoffee barista's zijn experten in hun vak en kunnen op passionele wijze uw koffie met constante kwaliteit op dagelijkse basis brouwen. De entertainende manier waarop zij hun werk doen is zelfs een interessant schouwspel waarvoor u niets extra hoeft te betalen. 

De perfecte bonenblend

Onze IzyCoffee house-blend wordt gebrand en vervaardigd door "Creme de la Crema" in Roeselare. Samen met Michael Van de Moortel hebben we gepoogd een complexe doch zeer aangename koffiebonen-blend samen te stellen.

De IzyCoffee house-blend is een mix van Braziliaanse, Ethiopische en Peruviaanse bonen.

De basis van onze IzyCoffee house-blend wordt gevormd door Braziliaanse koffie. Brazils staan bekend om hun zoete volle body en notige karakter. De verdere accenttonen in onze blend bestaan uit 25% Ethiopische en 25% Peruviaanse koffie-bonen. De Ethiopische boon - Ethiopië is de bakermat van de koffie - zorgt met zijn frisse en fruitige karakter voor wat meer spanning en smaakdiversiteit. De Peruviaanse boon zorgt dan weer voor een ietwat subtiele en exceptionelere touch met een licht-zweverige vanille smaak.  

 

 

De ultieme koffiemachine

De beste specialty coffee-bonen garanderen al een goede basis voor een kwaliteitskoffie. Maar er is echter nog meer, veel meer. Om een constant perfecte koffie te kunnen maken gebruiken we bij IzyCoffee La Marzocco espresso-machines. La Marzocco is een vervaardiger van espresso-machines uit Firenze, Italië, die sedert 1927 gespecialiseerd is in het met de hand maken van gesofisticeerde koffie-machines. Een op een La Marzocco gebrouwde koffie staat voor high-end, luxe en top-kwaliteit. Onze IzyCoffee gebrande La Marzocco Linea PB heeft een ingebouwd software-programma dat brouwtijd en volume kan controleren. Naast de goede La Marzocco espresso-machine staat er in iedere IzyCoffee-bar een aparte, professionele Anfim koffiemolen. Het belang van een perfect-malende koffiemolen is niet te onderschatten. Om de maalgraad van de koffie op exacte wijze te kunnen bepalen kozen wij voor de technologisch geavanceerde Anfim Super Caimano II

Een barista met kennis van zaken

De IzyCoffee barista's hebben allen een Specialty Coffee Association trainingsprogramma gevolgd.  De cursus duurt 28 lesuren in 4 tot 6 weken. De training wordt gegeven door 1 van België's grootste barista-experts en gerenommeerd jury-lid bij wereldwijde barista-competities, Michael Van de Moortel van Creme de la Crema in Roeselare. Als onderdeel van de cursus hebben de IzyCoffee barista's de wereldwijd geaccepteerde Specialty Coffee Association diploma's "Introduction to Coffee" en "Barista Skills Foundation" bekomen. Een verder bestanddeel van de cursus is een initiatie in de latte art (het verfraaien van de koffie met gedeeltelijk opgeschuimde melk die in tekeningen gegoten wordt). 

Nog nooit van IzyCoffee gehoord? Bezoek onze website en we zullen jou met ons fascinerende koffie-verhaal proberen te boeien. Like en volg onze IzyCoffee Facebook- en izy_coffee Instragram-pagina's om de dagelijkse nieuwtjes over IzyCoffee te weten te komen. Interesse in IzyCoffee? Stuur ons een mail op bart@izycoffee.be