Hoe levert IzyCoffee een bijdrage op vlak van sustainability?

Bij IzyCoffee implementeren we 6 pijlers waarmee we een positieve impact willen hebben op de samenleving. Als grootste Belgische koffiebarketen hebben we als missie om op een duurzame manier kwaliteitskoffie tot bij de massa te brengen.

izycoffee's 6 sustainability pijlers

specialty coffee "from seed to cup"

Kwaliteitskoffie wil ook zeggen dat de kwaliteit zich bevindt in de hele keten, van respect voor de koffieboonteler, tot kwaliteitsvol opgeleide barista's.

reusable IzyCoffee tumbler for our regular customers

IzyCoffee promoot het gebruik van de reusable IzyCoffee tumbler bij vaste klanten, goed voor de planeet en de portemonnee.

100% recyclable IzyCoffee cup

Door recycleerbare bekers te gebruiken verminderen we de waterverspilling die samengaat met porseleinen tassen.

specialty coffee "from seed to cup" with max respect for growers

Specialty coffee staat voor kwaliteitskoffie die ontstaat uit een faire relatie met de boeren die de koffie telen, bepaalde wijzen waarop de koffie gebrand wordt en specifieke manieren waarop de koffie - enkel met arabica bonen - gebrouwen wordt. Bij IzyCoffee zorgen we ervoor dat we met de beste specialty coffee bonen werken die op de meest gesofisticeerde La Marzocco Belgium espresso-machines door professioneel opgeleide barista's gebrouwen worden.

Onze IzyCoffee house-blend wordt gebrand en vervaardigd door "Creme de la Crema" in Roeselare. Samen met Michael Van de Moortel hebben we gepoogd een complexe doch zeer aangename koffiebonen-blend samen te stellen. Onze kwalitatief hoogstaande IzyCoffee blend bestaat enkel uit 100% arabica bonen: 80% natural Brazil, 20% washed Colombia. De Brazil zorgt voor een zoete noot/chocolade smaak, de de Colombia heeft een verbazingwekkende complexiteit en een volle, gedroogd fruitachtige body. Als je deze smaakcomponenten in onze IzyCoffee koffies kan terugvinden kwalificeer je je direct voor onze volgende IzyCoffee opleiding, want dan ben je nu reeds een echte koffie-specialist.

 

 

reusable IzyCoffee tumbler for regular customers

IzyCoffee maakt van het stimuleren van de in-store/take-away consumptie met de reusable IzyCoffee tumbler haar grootste doel. Dit is niet enkel goed voor de planeet, maar ook voor de portemonnee. Elke klant die een koffie koopt met de reusable IzyCoffee tumbler krijgt namelijk €1 korting op zijn/haar aankoop en dat voor slechts een éénmalige aankoopprijs van €10. Bovendien heb je er een leuk stuk merchandise bij!

 

100% recyclable IzyCoffee cups

IzyCoffee biedt consumptie in een 100% recyclable IzyCoffee cup aan. Alhoewel de wegwerp-beker in België blijkbaar in het verdomhoekje zit, maken wij er samen met de afvalverwerkers ons doel van zeker te stellen dat onze 100% recyclable IzyCoffee cups ook effectief gerecycleerd worden.

De corona-pandemie heeft ons verplicht om over te stappen van porseleinen tassen naar wegwerpbekers en we hebben daarna ook beslist om dit te behouden. De reden? Bij een verkoop van ongeveer 1 miljoen koffies per jaar is het wetenschappelijk bewezen dat industriële vaatwassers die onnodig veel water en detergent gebruiken niet echt milieu-vriendelijk zijn.

only plantbased milkcoffees

Al onze melkkoffie's en gebakjes zijn 100% vegan. Onze exclusieve partnership met Alpro biedt onze klanten de keuze om hun koffie's op smaak te brengen met "This Is Not Milk", almond-, soy-, coconut- of soy milk.

using coffee grounds in a completely circular way

Wat is cooler dan een reusable IzyCoffee tumbler? Een reusable IzyCoffee tumbler gemaakt van IzyCoffee koffiegruis! Zo halen we een hoop koffiegruis uit de afvalberg en brengen we het terug in de cycle.

zero food-waste warriors

IzyCoffee doet niet mee aan voedselverspilling dankzij onze eigen geoptimaliseerde processen die ervoor zorgen dat we amper producten die over datum zijn moeten bij het afval zetten.

only plantbased milkcoffees

Alpro, goed voor jou (en je koffie)

Als je urenlang je koffieblend perfectioneert, dan wil je ook het beste om je koffie te toppen. Daarom kiest IzyCoffee voor Alpro.

Deze plantaardige pionier maakt producten die bomvol smaak en natuurlijke goodness zitten. Alpro heeft zelfs een speciale barista-lijn: ontwikkeld door barista’s om de perfecte match te vormen met je koffie.

De meeste Alpro-producten zijn trouwens van nature arm aan verzadigde vetten of suikers en zijn een bron van calcium. Yup, helemaal goed voor jou.

En nog eens goed voor de planeet ook

Nog een reden waarom Alpro zo’n prachtpartner is? Ze helpen onze planeet. One cappuccino at a time. Want door je dagelijkse cappuccino klaar te maken met een scheut haverdrink, besparen we per jaar evenveel water als 59 douches van 8 minuten*. Netjes, toch?

Bovendien telen ze hun ingrediënten zo dicht mogelijk bij ons: glutenvrije Europese haver, mediterraanse amandelen en soja die niet uit het regenwoud moet reizen.

Niet enkel onze melk is plantaardig! Ook al onze pastries zijn 100% vegan.

using coffee grounds in a completely circular way

Al onze coffee experiences beginnen met een koffieboon, maar spijtig genoeg komt die boon dat op het einde van zijn lineaire levenscyclus uit bij koffiegruis dat als afval beschouwd wordt. Bij IzyCoffee willen we dit veranderen door ons koffiegruis opnieuw te verwerken en een nieuw leven te geven.

Momenteel zijn er reusable IzyCoffee tumblers in ontwikkeling die gemaakt zijn van ons eigen koffiegruis dat anders afval zou zijn. Op die manier halen we 50 ton koffiegruis uit de afvalberg en integreren we die opnieuw in de cyclus door een unieke tumbler aan onze trouwe klanten aan te bieden. Goed voor de planeet en voor de portemonnee! Bovendien zijn de mogelijkheden met koffiegruis eindeloos, wie weet zie je binnenkort zelfs bestek of terrasmeubilair gemaakt van koffiegruis in onze shops.

Zero food-waste warriors

Bij IzyCoffee zijn we ten laatste ook sedert 2021 100% food waste warriors. IzyCoffee was één van de eerste partners van Too Good To Go in België. Ondertussen werken wij op een zodanig efficiënte manier dat we al onze eigen processen tegen voedselverspilling hebben kunnen opzetten. We kunnen dan ook met trots zeggen dat we bij IzyCoffee amper voedselverspilling hebben. Met deze 6 duurzaamheidspijlers willen we ons impact entrepreneurship nog duidelijker in de verf zetten.

de 4 geboden van izycoffee specialty coffee

De perfecte bonenblend

Onze kwalitatief hoogstaande IzyCoffee blend bestaat enkel uit 100% arabica bonen. De Brazil zorgt voor een zoete noot/chocolade smaak, de Colombia heeft een verbazingwekkende complexiteit en een volle, gedroogd fruitachtige body.

De ultieme espresso-machine

Om een constant perfecte koffie te kunnen maken gebruiken we bij IzyCoffee de La Marzocco Linea PB espressomachines. La Marzocco is de Lamborghini van de espresso-machines. Je zal ze vinden in de beste koffiebars ter wereld. Een op een La Marzocco gebrouwde koffie staat voor high-end, luxe en top-kwaliteit.

Een barista met kennis van zaken

Onze IzyCoffee barista's zijn experten in hun vak en kunnen op passionele wijze uw koffie met constante kwaliteit op dagelijkse basis brouwen. De entertainende manier waarop zij hun werk doen is zelfs een interessant schouwspel waarvoor u niets extra hoeft te betalen. 

Samen lekker plantaardig voor de planeet

Met Alpro in je koffie ben je sowieso goed bezig! Deze plantaardige pionier is de perfecte partner om onze black goodness nòg lekkerder te maken. En je kan ‘t zo zalig luchtig opschuimen! Cappuccino, flat white, latte of ice coffee? Het kan allemaal met Alpro. Goed voor jou én voor de planeet.

We are bringing quality coffee to the Flemish high streets with a huge focus on sustainability