Hoe levert IzyCoffee een bijdrage op vlak van sustainability?

Bij IzyCoffee implementeren we 6 pijlers waarmee we een positieve impact willen hebben op de samenleving. Als grootste Belgische koffiebarketen hebben we als missie om op een duurzame manier kwaliteitskoffie tot bij de massa te brengen.

specialty coffee "from seed to cup" met respect voor telers

Specialty coffee staat voor kwaliteitskoffie die ontstaat uit een faire relatie met de boeren die de koffie telen, bepaalde wijzen waarop de koffie gebrand wordt en specifieke manieren waarop de koffie - enkel met arabica bonen - gebrouwen wordt. Bij IzyCoffee zorgen we ervoor dat we met de beste specialty coffee bonen werken die op de meest gesofisticeerde La Marzocco Belgium espresso-machines door professioneel opgeleide barista's gebrouwen worden.

Onze IzyCoffee house-blend wordt gebrand en vervaardigd door "Creme de la Crema" in Roeselare. Samen met Michael Van de Moortel hebben we gepoogd een complexe doch zeer aangename koffiebonen-blend samen te stellen. Onze kwalitatief hoogstaande IzyCoffee blend bestaat enkel uit 100% arabica bonen: 80% natural Brazil, 20% washed Colombia. De Brazil zorgt voor een zoete noot/chocolade smaak, de de Colombia heeft een verbazingwekkende complexiteit en een volle, gedroogd fruitachtige body. Als je deze smaakcomponenten in onze IzyCoffee koffies kan terugvinden kwalificeer je je direct voor onze volgende IzyCoffee opleiding, want dan ben je nu reeds een echte koffie-specialist.

 

 

izycoffee reusable tumbler voor vaste klanten

IzyCoffee maakt van het stimuleren van de in-store/take-away consumptie met de herbruikbare IzyCoffee beker. Dit is niet enkel goed voor de planeet, maar ook voor de portemonnee. Elke klant die een koffie koopt met de IzyCoffee tumbler krijgt namelijk €1 korting op zijn/haar aankoop en dat voor slechts een éénmalige aankoopprijs van €10. Bovendien heb je er een leuk stuk merchandise bij!

 

100% recycleerbare bekers

IzyCoffee biedt consumptie in een 100% recycleerbare beker aan. Alhoewel de wegwerp-beker in België blijkbaar in het verdomhoekje zit, maken wij er samen met de afvalverwerkers ons doel van zeker te stellen dat onze 100% recycleerbare bekers ook effectief gerecycleerd worden.

We redden ze van de afvalberg door in onze shops zelfgemaakte recycle-eilanden te zetten, waar klanten hun desbetreffende beker kunnen achterlaten, zodat de recyclables van het restafval gescheiden worden en zodat wij deze recyclables dan geconsolideerd naar de afvalverwerker kunnen laten brengen.

samen lekker plantaardig voor de planeet

Alpro, goed voor jou (en je koffie)

Als je urenlang je koffieblend perfectioneert, dan wil je ook het beste om je koffie te toppen. Daarom kiest IzyCoffee voor Alpro.

Deze plantaardige pionier maakt producten die bomvol smaak en natuurlijke goodness zitten. Alpro heeft zelfs een speciale barista-lijn: ontwikkeld door barista’s om de perfecte match te vormen met je koffie.

De meeste Alpro-producten zijn trouwens van nature arm aan verzadigde vetten of suikers en zijn een bron van calcium. Yup, helemaal goed voor jou.

En nog eens goed voor de planeet ook

Nog een reden waarom Alpro zo’n prachtpartner is? Ze helpen onze planeet. One cappuccino at a time. Want door je dagelijkse cappuccino klaar te maken met een scheut haverdrink, besparen we per jaar evenveel water als 59 douches van 8 minuten*. Netjes, toch?

Bovendien telen ze hun ingrediënten zo dicht mogelijk bij ons: glutenvrije Europese haver, mediterraanse amandelen en soja die niet uit het regenwoud moet reizen.

Koffiegruis gebruiken op een 100% circulaire manier

Al onze coffee experiences beginnen met een koffieboon, maar spijtig genoeg komt die boon dat op het einde van zijn lineaire levenscyclus uit bij koffiegruis dat als afval beschouwd wordt. Bij IzyCoffee willen we dit veranderen door ons koffiegruis opnieuw te verwerken en een nieuw leven te geven.

Momenteel zijn er reusable tumblers in ontwikkeling die gemaakt zijn van ons eigen koffiegruis dat anders afval zou zijn. Op die manier halen we 50 ton koffiegruis uit de afvalberg en integreren we die opnieuw in de cyclus door een unieke tumbler aan onze trouwe klanten aan te bieden. Goed voor de planeet en voor de portemonnee!

Zero food-waste warriors

Bij IzyCoffee zijn we ten laatste ook sedert 2021 100% food waste warriors. Door onze coöperatie met Too Good To Go slagen we erin op jaarbasis voedselverspilling compleet te voorkomen. Alle niet-verkochte pastries worden meerdere keren per week via de TGTG app aan de man gebracht. Met deze 6 duurzaamheidspijlers willen we ons impact entrepreneurship nog duidelijker in de verf zetten.

de 4 geboden van izycoffee specialty coffee

De perfecte bonenblend

Onze kwalitatief hoogstaande IzyCoffee blend bestaat enkel uit 100% arabica bonen. De Brazil zorgt voor een zoete noot/chocolade smaak, de Colombia heeft een verbazingwekkende complexiteit en een volle, gedroogd fruitachtige body.

De ultieme espresso-machine

Om een constant perfecte koffie te kunnen maken gebruiken we bij IzyCoffee de La Marzocco Linea PB espressomachines. La Marzocco is de Lamborghini van de espresso-machines. Je zal ze vinden in de beste koffiebars ter wereld. Een op een La Marzocco gebrouwde koffie staat voor high-end, luxe en top-kwaliteit.

Een barista met kennis van zaken

Onze IzyCoffee barista's zijn experten in hun vak en kunnen op passionele wijze uw koffie met constante kwaliteit op dagelijkse basis brouwen. De entertainende manier waarop zij hun werk doen is zelfs een interessant schouwspel waarvoor u niets extra hoeft te betalen. 

Samen lekker plantaardig voor de planeet

Met Alpro in je koffie ben je sowieso goed bezig! Deze plantaardige pionier is de perfecte partner om onze black goodness nòg lekkerder te maken. En je kan ‘t zo zalig luchtig opschuimen! Cappuccino, flat white, latte of ice coffee? Het kan allemaal met Alpro. Goed voor jou én voor de planeet.

We are bringing quality coffee to the Flemish high streets with a huge focus on sustainability